Prijava

Vaša prijava

Otvorena izložba inovacija u Ivanić-Gradu


Hodajući robot pokretan umjetnim pneumatskim mišićima, pametni stol, solarno oklopno vozilo i zvono za osobe s oštećenjem sluha samo su dio zanimljivih izložaka dvodnevne 4. međužupanijske izložbe inovacija I3G koja je danas otvorena u izložbenom prostoru hotela Sport u Ivanić-Gradu.

U nazočnosti brojnih gostiju i izlagača iz cijele Hrvatske izložbu je otvorio župan Stjepan Kožić. „Inovacije i tehnologija postali su sastavnim dijelom suvremenog života i od ideje do realizacije inovacije, više ne moraju proći godine. Ako želimo napredovati, moramo ići u korak s vremenom, pratiti trendove i na najbolji način ih implementirati u svakodnevni život na korist svih stanovnika“, rekao je župan Kožić istaknuvši kako danas sve više pažnje dobivaju one inovacije koje su usmjerene na obnovljive izvore energije. „Upravo smo zato u svim gradovima postavili e-punionice, a one će, zajedno s pametnim klupama uskoro biti postavljene i u svim općinama na području Županije“, naglasio je župan Kožić.

Jedna od glavnih tema ovogodišnje izložbe upravo je elektromobilnost u Hrvatskoj pa je tako izloženo nekoliko vozila na tu temu, a sama izložba biti će upotpunjena brojnim predavanjima, panel diskusijom te radionicama za mlade.

Organizatori izložbe Elektronički i računalni klub Ivanić-Grad u suradnji s Udrugom inovatora Hrvatske te Zajednicom tehničke kulture Zagrebačke županije poručili su kako izložbom žele promovirati inovativno stvaralaštvo i tehničku kulturu u lokalnoj zajednici i na taj način kod određenog broja mladih otkriti i pokrenuti sklonost tehničkoj kulturi i inovacijama općenito.

 


DAN OTVORENIH VRATA ŠKOLE

Državno Natjecanje iz geografije