Prijava

Vaša prijava

Sjednica Skupštine Lovačkog saveza


U Zaprešiću je održana redovita sjednica Skupštine Lovačkog saveza Zagrebačke županije. Podnesena su izvješća o radu Saveza i materijalno-financijskom poslovanju u 2016. godini. Sjednici je, uz ostale, prisustvovao župan Stjepan Kožić.

„Lovci su čuvari prirode, prije svega šuma, i s njima imamo izuzetno dobru suradnju. Godišnje za njihove redovite aktivnosti, za unos divljači u lovišta i nabavu neophodne opreme izdvajamo iz proračuna oko milijun kuna“, rekao je župan, pozvavši lovce da u sinergiji sa Županijom pripremaju projekte koji se mogu financirati sredstvima EU fondova.

 „Iako su naša lovišta u geografski dosta nepovoljnom položaju, manje-više u okruženju urbanih sredina, fond divljači je stabilan i dosta visok. U lovištima obitavaju gotovo sve vrste divljači, od prepelice do medvjeda“, rekao je Marinko Šebečić, predsjednik LS Zagrebačke županije. Govoreći o lovnom turizmu, naglasio je da je on neopravdano zapostavljen i da se stoga odvija u „sivoj zoni“.

„No, za takvo stanje nisu krivi lovci, nego zakonodavac koji lovni turizam još uvijek nije uspio zakonski posložiti“, rekao je Šebečić.