Prijava

Vaša prijava

Završnica županijskog ocjenjivanja vina


Traminac – izbor prosušenih bobica OPG-a Đurinski iz Zaprešića, berba 2015., šampionsko je vino 14. ocjenjivanja vina Zagrebačke županije, čija je završnica održana na gospodarstvu Čegec u Svetom Ivanu Zelini.

Isto vino ponijelo je šampionsku titulu i u kategoriji bijelih mirnih vina s ostatkom šećera, dok je mješavina crnih sorata Vinarije Voštinić Klasnić iz Ivanić-Grada, berba 2016., proglašena šampionskim vinom u kategoriji ružičastih i crnih mirnih vina. Sauvignon OPG-a Puhelek Purek iz Svetog Ivana Zeline, berba 2016., proglašen je šampionom u kategoriji bijela mirna suha vina, a aromatizirano vino Mate Vrbanića iz Ivanić-Grada šampion je u kategoriji specijalnih vina.

Josip Rajaković iz Krašića osvojio je dva priznanja – jedno za pjenušac, berba 2016., koji je proglašen šampionom pjenušavih vina i drugo za traminac – izbor prosušenih bobica, berba 2016., koji je proglašen šampionom u kategoriji vina iz posljednje godine berbe.

Dvije stručne komisije pod predsjedanjem prof.dr. Ane Jeromel ocijenile su ukupno 122 uzoraka te dodijelile 2 velike zlatne medalje, 52 zlatne, 56 srebrnih i 9 brončanih medalja, dok tri uzorka nisu bila u skladu s Pravilnikom o ocjenjivanju vina Zagrebačke županije.

Vina od sorata chardonnay i rajnski rizling ocjenjivao je i novinarski žiri. Najbolje ocjenjeni chardonnay, berba 2015., proizvelo je obiteljsko gospodarstvo Jarec Kure iz Svetog Ivana Zeline, a najbolji rajnski rizling, berba 2016., OPG Branko Crnić iz Zaprešića.

Sveukupne rezultate ocjenjivanja vina možete pogledati ovdje.