Prijava

Vaša prijava

Samobor dobio internističko-kardiološku ambulantu


Ugovorom o poslovnoj suradnji Doma zdravlja Zagrebačke županije i Poliklinike „Srčana“, Samoboru je, nakon šest godina, „vraćena“ internističko-kardiološka ambulanta.

Internisti će u ispostavu Doma zdravlja u Samoboru  dolaziti tri puta tjedno - utorkom, srijednom i petkom u poslijepodnevnim satima. „Držim da je ovo jedan vid nadstandarda i veliki pomak za pacijente u Samoboru i njegovoj okolici. Oni će sada puno brže i primjerenije moći obaviti internističko-kardiološke obrade“, komentirao je Goran Krstačić, ravnatelj Poliklinike „Srčana“, podsjetivši da svaki drugi stanovnik RH umire ili pobolijeva od bolesti srca i krvnih žila.

Osim s Poliklinikom „Srčana“, Dom zdravlja Zagrebačke županije ugovor o poslovnoj suradnji potpisao je i s KBC-om Zagreb, a pred potpisivanjem je i ugovor s KBC-om „Sestre milosrdnice“.

„Osim u Samoboru, internistička ambulanta radi i u Velikoj Gorici, a pred otvorenjem je i ambulanta u Ivanić-Gradu. Nakon što se izmijenjenom Mrežom specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite Zagrebačka županija odvojila od grada Zagreba, Dom zdravlja je raspisao natječaj za zapošljavanje liječnika-specijalista, ali na njega nije bilo odaziva. Stoga smo se, kako bi u svakoj ispostavi imali 'jake' specijalističke ordinacije, odlučili za ovakav vid poslovne suradnje sa zainteresiranim zagrebačkim bolnicama“, pojasnio je Većeslav Bergman, ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije.

Kako bi se stanovnicima županije, uz kvalitetnu primarnu zdravstvenu zaštitu, omogućila i odgovarajuća specijalistička zdravstvena zaštita, Županija će, rekao je župan Stjepan Kožić, pomoći u nabavi neophodne medicinske opreme za specijalističke ambulante.

„Prostor ambulante u Samoboru je u izuzetno dobrom stanju, što je dobar start, a opremu ćemo, preko Doma zdravlja, ali i kroz proračun Županije, nabaviti u bližoj budućnosti“, obećao je župan.

Za Sanju Horvat Iveković, zamjenicu gradonačelnika Samobora, internističko-kardiološka ambulanta je veliki pomak u zdravstvenoj skrbi stanovništva.

„Kako bi osigurali funkcioniranje ove ambulante na zadovoljavajući način, za njezin smo rad u ovoj godini predvidjeli proračunom 50.000 kuna“, rekla je Horvat Iveković.

 

 


Državno Natjecanje iz geografije