Prijava

Vaša prijava

Internističko-kardiološka ordinacija otvorena i u Velikoj Gorici


Nakon Samobora i Ivanić-Grada, internističko-kardiološka ordinacija, u prostoru Doma zdravlja Zagrebačke županije, otvorena je i u Velikoj Gorici. Liječnici-specijalisti zasad će raditi tri puta tjedno. U prenamjenu garažnog prostora u ordinaciju te nabavu neophodne medicinske opreme uloženo je oko 1,7 milijuna kuna – iz proračuna Zagrebačke županije 1,3 milijuna decentraliziranih sredstava, a iz proračuna grada Velike Gorice 400.000 kuna.

„Od ideje do realizacije projekta prošlo je svega godinu dana. Nabavljena oprema je vrlo sofisticirana, radi se o zadnjoj generaciji opreme koja se koristi u kardiološkim ordinacijama. Ako njome spasimo i samo jedan život, investicija će se isplatiti“, rekao je Većeslav Bergman, ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije.

Kako Zagrebačka županija, jedina u RH, nema opće bolnice, namjera je u svim ispostavama Doma zdravlja osigurati 'jaku' specijalističku dijagnostiku.

„Ulaganje u ovu ordinaciju govori koliko Županija skrbi o svojim žiteljima. Kod srčanih bolesti najvažnije je vrijeme, ako se izgubi borba s vremenom, izgubi se i život“, rekao je župan Stjepan Kožić za vrijeme obilaska ordinacije. Dodao je da će Županija sve učiniti da internističke ordinacije budu otvorene u svim ispostavama Doma zdravlja.

Ordinacija u Velikoj Gorici otvorena je temeljem ugovora o poslovnoj suradnji Doma zdravlja i Poliklinike „Srčana“.

„Niz godina, u našoj poliklinici u Sigetu, skrbimo o srčanožilnim bolesnicima iz Velike Gorice i njezine okolice. Sretni smo što će sada i dijagnostiku i liječenje moći obaviti i u ovoj ordinaciji, s najsuvremenijom opremom“,  rekao je Goran Krstačić, ravnatelj „Srčane“. Za gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića internističko-kardiološka ambulanta prvi je korak prema Medicinskom centru, koji se namjerava sagraditi u ovome gradu.

„Želimo imati što više specijalističkih ordinacija, koje su šestom po veličini gradu u RH, itekako potrebne“,  rekao je Barišić.