Prijava

Vaša prijava

Dodijeljene nagrade najboljim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima


U sklopu projekta „Zlata vrijedan“, u izletištu Kezele, u Šumečanima nedaleko Ivanić-Grada, dodijeljene su nagrade najboljim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u RH.

Najboljim je proglašen OPG Anje i Mije Pranjića iz Drenovaca, nedaleko Županje. Obitelj Pranjić uzgaja muzne krave čije mlijeko prerađuju u sir. Zagrebačku županiju na izboru je predstavljao OPG Đurđice Baršić iz Dubravice, također se bavi preradom mlijeka, dok je u konkurenciji za „mladu nadu u poljoprivredi“ nominiran bio, s prostora naše županije, OPG Gorana Vrabeca iz Igrišća (općina Jakovlje). Najboljom mladom nadom proglašen je uzgajivač svinja Josip Lučić iz Beravaca u  Brodsko-posavskoj županiji.

Proglašenju najboljih, u ime Zagrebačke županije, prisustvovala je zamjenica župana Nadica Žužak. „Najveća vrijednost projekta 'Zlata vrijedan' je u tome što je dao priliku mladim poljoprivrednicima da se predstave široj javnosti i pokažu potencijale života na selu“, rekla je Žužak.

Nositelji najboljih OPG-ova, prije svečanosti proglašenja, boravili su u Specijalnoj bolnici „Naftalan“, gdje je Ministarstvo poljoprivrede za njih organiziralo radionicu o mogućnostima korištenja EU sredstava putem Programa ruralnog razvoja RH.

Uz podršku Hrvatske zajednice županija, izbor najboljih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, od 2014., organiziranju „Večernji list“ i Ministarstvo poljoprivrede.