Prijava

Vaša prijava

Proslavljen Dan općine Preseka


Svečanom sjednicom Općinskoga vijeća proslavljen je Dan općine Preseka.

Nikola Kožar, novoizabrani općinski načelnik, za sjednice je rekao da će se nastaviti sa započetim projektima, prije svega sanacijom i uređenjem nerazvrstanih cesta te unutarnjim uređenjem i saniranjem krovišta društvenih domova. U fokusu njegova rada, dodao je, bit će mladi, koje se želi zadržati u ruralnom prostoru.

Uz načelnicu Općine Gradec Ljubicu Ambrušec, ujedno i potpredsjednicu Županijske skupštine, te gradonačelnika Vrbovca Denisa Kralja, sjednici je prisustvovao i župan Stjepan Kožić.

„Za dobrobit žitelja Preseke uvijek ću biti na raspolaganju. I do sada ste, u projektima koje ste realizirali, imali podršku Županije, jer svrha Županije i jest pomagati onima čiji su izvorni proračuni nešto slabiji. Podsjećam da je preasfaltiranje cesta, u sklopu programa ŽUC-a, počelo upravo na području Preseke. Novim asfaltnim slojem presvučeno je na vašem području oko četiri kilometra prometnica“, rekao je župan. Sa zadovoljstvom je naglasio da je projekt Regionalnoga vodoopskrbnog sustava „Zagreb istok“ pred početkom realizacije. 

„Aplikacija je predana, čeka se samo potvrda EU komisije, iza toga i sklapanje ugovora o financiranju projekta te onda, u devetom-desetom mjesecu ove godine, početak gradnje. Na prostoru Preseke radovi će biti obimni. Bez ovakvog pristupa i sufinanciranja iz EU fondova nemoguće bi, na prostoru ove općine, bilo izgraditi vodovodnu mrežu, jer kilometraža je velika, a broj stanovnika mali“, rekao je župan, dodavši da ukupna vrijednost projekta vodoopskrbe istoka županije prelazi 700 milijuna kuna, od čega će se iz EU fondova bespovratno dobiti oko 500 milijuna.