Prijava

Vaša prijava

Održan prijem slovačke delegacije


Zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak i pročelnik Upravnog odjela za fondove EU, regionalnu i međunarodnu suradnju Josip Kraljičković primili su, u ime Županije, delegaciju grada Trenčianska Teplá (Republika Slovačka) na čelu s gradonačelnikom Milanom Berecom.

Slovačka delegacija u četverodnevnoj je službenoj posjeti Gradu Jastrebarskom s kojim od 2015. godine ima potpisan i prijateljski sporazum o suradnji. U ime Grada Jastrebarskog prijemu su nazočili zamjenici gradonačelnika Stipe Bučar i Domagoj Šlat koji su izrazili zadovoljstvo ovim uzvratnim susretom slovačkih kolega i partnera. Naime, delegacija Grada Jastrebarskog boravila je 2016. godine u Trenčianskoj Teplí na temu sportske suradnje dvaju gradova.

„Do sada smo surađivali na sportskom planu, a obostrana je želja razmotriti i gospodarske mogućnosti suradnje“, rekao je Bučar dodavši da je Grad Jastrebarsko posebno zainteresiran za zajedničku suradnju na EU projektima. „Siguran sam da je to moguće jer imamo mnogo zajedničkih interesa“, zaključio je Bučar.

Slovačkog gradonačelnika, vijećnike Gradskog vijeća Trenčianske Teplé te djelatnike grada Trenčianska Teplá uvodno je pozdravila Nadica Žužak istaknuvši pritom da je svaka međuregionalna razmjena iskustava dobrodošla. „Zagrebačka županija jedna je od najperspektivnijih županija u Republici Hrvatskoj po mnogim gospodarskim i socijalnim pokazateljima. Županija smo koja najviše izdvaja u školstvo, a naročito se ponosimo našim EU projektima kojih ne manjka“, rekla je Žužak istaknuvši pritom neke od najznačajnijih projekata u tijeku, poput Regionalnog vodoopskrbnog sustava Zagreb-istok, razvoj širokopojasne infrastrukture internetu,…

Pročelnik Kraljičković dotaknuo se, između ostalog, i uspješne suradnje Zagrebačke županije s Bratislavskom samoupravnom regijom (Republika Slovačka) koja traje još od 2003. godine.

„Vidimo da Europska unija sve više preferira projekte koje zajednički prijavljuje nekoliko regija iz različitih zemalja i tu vidimo mnogo prostora za suradnju sa Zagrebačkom županijom. Posebno nas interesiraju projekti iz sfere zdravstva i školstva jer tu još imamo puno prostora za modernizaciju i napredovanje“, istaknuo je Berec zahvalivši se pritom domaćinima na gostoprimstvu.

 


Mraclinska ljeta

3. Samobor Craft Festival – mjesto gdje baština susreće kreativnost