Prijava

Vaša prijava

Farkaševac proslavio Dan općine


Dan općine proslavio je Farkaševac, najistočnija općina Zagrebačke županije.

„Cilj nam je biti primjerom male, a uspješne općine. Općine koja svojim aktivnostima doprinosi poboljšanju standarda življenja i djeluje u službi mještana“, na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća rekao je zamjenik načelnika Duško Švec jer načelnik Dražen Draganić zbog liječenja nije bio na sjednici. Švec je dodao da će Općina, ravnomjernom raspodjelom proračunskih sredstava i dalje doprinositi podjednakom razvoju svih 11 naselja. Važnom investicijom za ovu općinu istaknuo je gradnju reciklažnog dvorišta, za što je ishođena građevinska dozvola. Važnim je istaknuo i suradnju sa Županijom te skori završetak gradnje Podravskog ipsilona, brze ceste kojom će Farkaševac biti bolje prometno povezan sa sjedištem Županije, odnosno Zagrebom.

Svečanoj sjednici, uz ostale, prisustvovali su potpredsjednica Županijske skupštine Ljubica Ambrušec i župan Stjepan Kožić. Župan je podsjetio na ulaganja Županije u ovu općinu, poput asfaltiranja županijskih i lokalnih cesta te sanaciju društvenih domova i školskih igrališta. Govorio je i o teritorijalnom ustroju RH, rekavši da smatra da su općine itekako potrebne stanovnicima koji u njima žive.

„One su stvorile te iz godine u godinu stvaraju sve bolji i kvalitetniji život. No, problem je što nema decentralizacije, što su sredstva koja općine dobivaju temeljem zakona izuzetno skromna i s njima nije moguće učiniti čuda“, rekao je župan. Posebno se osvrnuo na kapitalne županijske projekte, poput Regionalnoga vodoopskrbnog sustava „Zagreb-istok“ i projekta širokopojasnog interneta.