Prijava

Vaša prijava

U tijeku postupak selekcije kandidata za pomoćnike u nastavi


Škole Zagrebačke županije koje su partneri u projektu Prsten potpore od 22. do 29. kolovoza 2017. godine provode postupak selekcije kandidata za pomoćnike u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama.

Postupkom selekcije odabrat će se 104 pomoćnika u nastavi za školsku godinu 2017./2018. koji će od prvog dana nastave pomagati učenicima s teškoćama u 25 osnovnih i 7 srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija.

Izabrani pomoćnici u nastavi prije početka rada bit će stručno osposobljeni za rad s učenicima, a edukaciju će provesti Centar znanja Profectus iz Jastrebarskog.

Projekt Prsten potpore odabran je za financiranje u okviru Poziva "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III". Projekt će se provoditi tijekom naredne 4 školske godine, a bit će financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda i proračuna Zagrebačke županije. Ukupna vrijednost projekta je 18.845.548,80 kuna od čega su 10.000.000,00 kuna bespovratna sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

Svečanost potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu četverogodišnjeg projekta održat će se u petak 1. rujna 2017. godine u Velikom amfiteatru Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.