Prijava

Vaša prijava

Održana edukacija za nove pomoćnike u nastavi


Pomoćnici u nastavi odabrani u okviru projekta „Prsten potpore“ koji će se od 4. rujna po prvi put naći u toj ulozi, kao i nekoliko izabranih za potencijalne rezervne pomoćnike, ukupno njih 62, uspješno su završili edukaciju u trajanju od 20 sati o osnovnim načelima obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju.

Cilj edukacije bio je upoznati novoizabrane pomoćnike u nastavi s karakteristikama učenika s teškoćama u razvoju, načinu pružanja podrške učenicima i suradnji s nastavnicima, stručnim timom škole, roditeljima učenika i drugim učenicima u razredu te pravima učenika s teškoćama u razvoju. Također, edukacijom je posebni naglasak stavljen na važnost inkluzivnog obrazovanja.

Inače, edukacija je održana u sklopu projekta „Prsten potpore – Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ te je financirana sredstvima Europskog socijalnog fonda i Zagrebačke županije, a organizirana u suradnji sa Centrom znanja Profectus iz Jastrebarskog.

U školskoj godini 2017./2018. odabrana su 104 pomoćnika u nastavi koji će raditi sa 114 učenika u 25 osnovnih i 7 srednjih škola na području Zagrebačke županije.