Prijava

Vaša prijava

Održan prijem zlatnih judašica


Zamjenik župana Hrvoje Frankić danas je primio i prigodno nagradio judašice Helenu Vuković, osvajačicu zlatne medalje na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Čileu i Laru Cvjetko, osvajačicu zlata na Europskom kadetskom prvenstvu u Litvi. Tom prigodom Zagrebačka županija nagradila je obje sportašice sportskom opremom u iznosu od 5.000 kuna.

„Ovo je veličanstven rezultat kako za Zagrebačku županiju, tako i za cijelu Hrvatsku. Kada bi svatko od nas na svojem polju napravio takve rezultate gdje bi naša zemlja došla“, rekla je zamjenik te uputio čestitke trenerima, upravi kluba i roditeljima bez kojih ovaj uspjeh ne bi bio potpun.

Helena Vuković, hrvatska reprezentativka i članica kluba Profectus iz Samobora, na održanom Svjetskom prvenstvu, u kategoriji preko 70 kilograma, nije bila favoritkinja, no u finalu nakon produžetaka svladala je prvu nositeljicu Gruzijku Sophio Somkhishvili koja je bila teža 46 kilograma od Helene. Helena je ujedno i prva Europljanka koja je uzela titulu svjetske kadetske prvakinje u superteškoj kategoriji.

„Postati svjetski prvak iznimna je čast. Poručila bih drugim mladim sportašima u Zagrebačkoj županiji, ali i u cijeloj Hrvatskoj da nikada ne treba odustati i da trebaju raditi iz dana u dan na sebi. Odricanja se na kraju isplati“, rekla je Helena. Početkom rujna Hrvatski olimpijski odbor dodijelio je Heleni Vuković nagradu Dražen Petrović koja se tradicionalno dodjeljuje najuspješnijim sportašima mlađih dobnih kategorija.

Lara Cvjetko, također članica kluba Profectus, na Europskom kadetskom prvenstvu do 57 kilograma u konkurenciji s 33 natjecateljice, osvojila je zlato pobijedivši predstavnicu Italije.

„Htjela bih poručiti svima koji možda nisu sigurni u sebe i koji ne vjeruju da mogu postići svoj san, da ne odustaju i da ništa nije ne moguće“, rekla je Lara te dodala kako se i dalje priprema za nastavak kadetske sezone i za europske kupove iduće sezone.

Trener obiju judašica Matija Frlić istaknuo je kako su one napravile rezultat kakav nisu većina svjetskih država ove godine na velikim natjecanjima. „Naše cure su bolje od cijele Mađarske ekspedicije koja je došla Svjetsko i Europsko prvenstvo. Ovo je tek početak, one su jako mlade. Jako je teško trenirati vrhunske sportaše ako radite istovremeno dva, tri posla kao ja. Ali što je teže, naš je rezultat slađi“, rekao je trener.

Predsjednik kluba Profectus, Damir Frlić uputio je zahvalu Zagrebačkoj županiji koja je pomogla klubu u opremanju dvorane.

Prijemu su nazočili i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vjeran Štublin, predsjednik Zajednice športskih udruga i Saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović, tajnik Mario Makarun te član Izvršnog odbora Domagoj Šlat.