Prijava

Vaša prijava

Županija financirala gradnju sportskog igrališta uz OŠ Jakovlje


Zamjenica župana Nadica Žužak otvorila je danas u Jakovlju novo školsko igralište, u čiju je gradnju Županija uložila preko 660.000 kuna.

„Županija pridaje veliku važnost ulaganjima u prosvjetu, prije svega u gradnju i obnovu škola, ali i u gradnju ovakvih igrališta. Ovo je trenutno najbolja investicija koju smo mogli napraviti za djecu u Jakovlju“, rekla je zamjenica Žužak, poželjevši osnovcima da upravo na ovom igralištu steknu svoja prva sportska iskustva, da ih „grade“ kroz svoje školovanje te, naposljetku, sport zadrže kao sastavni dio svojega života.

Osnovnu školu Jakovlje polazi 320 učenika, a novo igralište, osim za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture, koristit će i u svoje slobodno vrijeme.

„Županija je prepoznala inicijativu naših mještana i osigurala sredstva za gradnju igrališta. U našemu mjestu i nema puno sadržaja, pa će ovo igralište, koje je napravljeno za mali nogomet i košarku, djeca koristiti i za svoje slobodne aktivnosti“, rekla je ravnateljica škole Ljiljana Klepac.

Igralište je otvoreno u sklopu Olimpijskoga dana koji je danas upriličen u OŠ Jakovlje, a kojim se promiču olimpijska načela - razumijevanje, mir, solidarnost...

Načelnica Jakovlja Sanja Borovec zahvalila je Županiji što je omogućila gradnju, kako je rekla, prijeko potrebnoga igrališta te poručila da su upravo sportaši, koji se s raznih natjecanja vraćaju s brojnim priznanjima, jedni od vodećih ambasadora ove općine.