Prijava

Vaša prijava

Održana 25. sjednica Savjeta mladih


U prostorijama Zagrebačke županije održana je sjednica Savjeta mladih Zagrebačke županije na kojoj je predstavljen i usvojen Program rada Savjeta mladih Zagrebačke županije za 2018. godinu (Program rada) kao i Financijski plan za ostvarivanje Programa rada. Članovi Savjeta složili su se da će oba dokumenta biti podnesena Županijskoj skupštini već na idućoj sjednici.

Programom rada određene su glavne smjernice i aktivnosti Savjeta mladih, a među najbitnijim aktivnostima ističe se suradnja s drugim savjetodavnim tijelima mladih u Republici Hrvatskoj i inozemstvu te suradnja s tijelima Zagrebačke županije s ciljem razvoja javnih politika za mlade na području županije. Osim s regionalnom, članovi savjeta planiraju surađivati i s lokalnom samoupravom, organizirati humanitarne projekte, poticati i provoditi društvene, kulturne i sportske projekte, a o svemu navedenom planiraju izvješćivati mlade na svojim web-stranicama.

Članovi Savjeta složili su se da će im za realizaciju ovih, i još mnogih drugih, aktivnosti u 2018. godini biti dostatna sredstva u iznosu od 76.500,00 kuna te su odlučili tako osmišljen prijedlog Financijskog plana podnijeti Županijskoj skupštini Zagrebačke županije na izglasavanje.

Također, na sjednici je Dominik Baltić, predsjednik Savjeta mladih grada Samobora, informirao članove o Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih koja će održati od 1. do 3. prosinca upravo u Samoboru te predložio Savjetu mladih Zagrebačke županije partnerstvo u projektu. U ime Savjeta mladih grada Vrbovca, ali i Limene glazbe Vrbovec, članovima se obratila Nikolina Kostiha koja je ukratko predstavila rad svog orkestra te zamolila financijsku pomoć za popravak dotrajalih instrumenata. Članovi Savjeta složili su se da će na idućoj sjednici donijeti službeni zaključak o ovim prijedlozima za suradnju.