Prijava

Vaša prijava

Zagrebačka županija sudjeluje u projektu razmjene elektroničkih računa


Započela je provedba projekta „eINVOICING for Croatian Public Authorities“ (eICPA) koji je usmjeren na promociju i ubrzanje primjene eRačuna odnosno eFakturiranja u Republici Hrvatskoj između tijela javne vlasti te javnih i privatnih poduzeća. Projektu se pridružila i Zagrebačka županija.

Zagrebačka županija će temeljem ovog projekta pripremiti svoj računovodstveni i urudžbeni sustav za zaprimanje strukturiranih eRačuna, a nabavit će se i dio serverske računalne opreme. Za potrebe Zagrebačke županije putem ovog projekta osiguran je iznos od 45.250 eura od čega će se 75% sufinancirati od strane Europske unije (CEF Programa).

Osnovni cilj ovog projekta je poticanje i promocija korištenja elektroničke razmjene računa s javnom upravom, integracija županija, općina i javnih tvrtki, prilagodba formata razmjene eRačuna sukladno novom standardu Europske unije te nadogradnja tehnološke osnove s eDelivery komponentom.

Inače, ukupna vrijednost eICPA projekta je 352.268 eura, dok će se europskim sredstvima sufinancirati 264.201 eura. Projekt traje do 19. rujna 2018. godine.

Nositelj i koordinator projekta je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, dok su projektni partneri  IN2, FINA, Zagrebačka županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Istarska županija, Općina Kamanje, Općina Petrijanec te Vodovod i kanalizacija Split.