Prijava

Vaša prijava

15. natjecanje orača Zagrebačke županije


Zamjenik župana Hrvoje Frankić nazočio je svečanom otvorenju 15 po redu natjecanja orača Zagrebačke županije održanom ove subote u Velikoj Gorici.

Na natjecanju je sudjelovalo 8 orača u kategorijama plugova premetnjaka i plugova ravnjaka.

U kategoriji plugova premetnjaka prvo mjesto je osvojio Ivica Palčić iz Vukovine koji će sudjelovati Državnom natjecanju u oranju 2018. godine. Prvo mjesto u kategoriji plugova ravnjaka osvojio je Stjepan Cvetković iz Šibica kraj Zaprešića, a njegov otac Mario Cvetković zauzeo je treće mjesto. Kako je Stjepan maloljetan, kao i drugoplasirani Mario Miler iz Starog Čiča, na Državno natjecanje iz ove kategorije će Marko Cvetković. 

Iako je odaziv ove godine bio manji nego proteklih godina, organizatori su zadovoljni. „Proteklih dana bilo je dosta kiše, pa je većina poljoprivrednika jednostavno morala nastaviti sa svojim obvezama na polju. No, mi nismo nezadovoljni jer ipak ostvarujemo svoj cilj, a to je daljnja edukacija u oranju i napredovanje u tom pogledu. Zahvaljujemo se i Zagrebačkoj županiji na pomoći u organizaciji i podršci koju nam je došao iskazati dožupan Hrvoje Frankić“, rekao je Dario Padro, predsjednik Udruge orača Zagrebačke županije koja je zajedno sa Savjetodavnom službom organizirala natjecanje.

Predsjednik Udruge naglasio je i kako je primarni cilj natjecanja edukacija jer su istraživanja pokazala da pravilno oranje donosi veće uštede i bolji prinos te da poljoprivrednici pravilno podešavaju plug za oranje. 


Održano 1. Judo prvenstvo Zagrebačke županije

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike