Prijava

Vaša prijava

6. Fotooko u Svetoj Nedelji


Tristotinjak fotografa, zaljubljenika u fotografiju, amatera i profesionalaca okupilo se na jezeru Orešje nedaleko od Svete Nedelje na 6. Fotooku – Danu fotografije.

Sudionici su imali priliku sudjelovati na predavanjima i radionicama koje su držali istaknuti fotografi, isprobati najnovije objektive fotoaparata kao i modele čamaca koji su idealni za daljinsko postavljanje fotoaparata ili snimanje videa iz pozicija koje su fotografima inače nedostupne. U sklopu manifestacije održano je i Fotookeco za djecu do 16 godina.

U ime Zagrebačke županije otvorenju manifestacije nazočio je zamjenik župana Hrvoje Frankić. Zamjenik je naglasio važnost ove manifestacije za promociju Zagrebačke županije i Svete Nedelje te je organizatorima poželio još mnogo uspješnih godina. Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

Organizator manifestacije je Fotoklub Klik iz Svete Nedelje, a pokrovitelji su Zagrebačka županija, Grad Sveta Nedelja, Turistička zajednica Zagrebačke županije i TZ Grada Svete Nedelje.

„Kada smo pokretali prvo izdanje Fotooka nitko od nas nije niti zamišljao da će on izrasti u okvire nacionalnog foto druženja“, rekao je Roman Avdagić, predsjednik Fotokluba Klik.

Nakon manifestacije održat će se natječaj na kojem će se birati najbolje fotografije koje su snimili sudionici tijekom održavanja Fotooka. Najbolje fotografije će se birati u pet kategorija, a bit će predstavljene na izložbi krajem listopada.