Prijava

Vaša prijava

Centar Stančić proslavio 62. godišnjicu osnutka


Centar za rehabilitaciju Stančić proslavio je 62. godišnjicu osnutka.

Ova ustanova socijalne skrbi, u nadležnosti Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, brine o odraslim osobama s intelektualnim teškoćama. Pruža uslugu stalnog, tjednog i privremenog smještaja te poludnevnog i dnevnog boravka. Također, u dnevnim centrima u Dugom Selu i Vrbovcu stručnu pomoć i podršku pruža i djeci s teškoćama u razvoju.

„Kroz proces deinstitucionalizacije dio korisnika smo smjestili u stambene zajednice u Zagrebu i Dugom Selu. Ukupno skrbimo o preko 400 osoba“, rekla je Sanjica Grbavac, ravnateljica Centra. Zahvalila je Županiji što podržava rad ustanove, prije svega osiguravajući sredstva za opremanje dnevnih centara.

U ime Županije svečanosti je prisustvovala zamjenica župana Nadica Žužak. Poručila je da Županija stoji na raspolaganju upravi i djelatnicima Centra.

„I dalje ćemo pomagati u nabavi neophodne opreme i podržavati projekte Centra. Važno je da se, na kvalitetan način, vodi briga o osobama s intelektualnim teškoćama, čime se olakšava život i njihovim obiteljima“, rekla je zamjenica Žužak.