Prijava

Vaša prijava

Dani hrane i tradicijskih proizvoda


Petnaest je godina prošlo od prve sajamske priredbe „Dani hrane Zagrebačke županije“. Kasnije se proizvođačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda s prostora zelenoga zagrebačkog prstena pridružuju i proizvođači iz ruralni dijelova grada Zagreba, pa manifestacija 2005. prerasta u „Dane hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i grada Zagreba“.

Na ovogodišnjoj, održanoj protekloga vikenda na zagrebačkom Prisavlju, u Boćarskome domu, sudjelovalo je 95 izlagača - proizvođača voća i voćnih prerađevina, povrća i prerađevina od povrća, proizvođača vina, suhomesnatih proizvoda, sira, meda i pčelinjih proizvoda, kruha i kolača, ljekovitoga i začinskoga bilja, cvijeća te tradicijskih proizvoda. Otvorenju sajma, kojega je otvorila vinska kraljica Lucija Šember, prisustvovali su gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić. 

„Ovo je prilika da se poljoprivredni i proizvođači prehrambenih proizvoda promoviraju, ali i ponešto prodaju. Radi se o iznimnim proizvodima, neupitne kvalitete, koje kupci znaju prepoznati. Ovdje su i naše robne marke, proizvedene od provjerene sirovine. Dakle, Zagrepčanima možemo ponuditi doista potpuri kvalitete“, rekao je zamjenik Frankić.

Sajamska priredba „Dani hrane i tradicijskih proizvoda“ organizira se u prigodi Svjetskog dana hrane (16. listopada) i Svjetskog dana seoske žene (15. listopada).