Prijava

Vaša prijava

Dvostruki europski uspjeh Pavla Jozića


Zamjenik župana Hrvoje Frankić primio je i prigodno nagradio samoborskog stolnotenisača Pavla Jozića, osvajača pojedinačne brončane i ekipne srebrne medalje na Europskom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom koje se od 26. rujna do 4. listopada ove godine održavalo u Laškom u Sloveniji.

„Pavao je u prostorijama Zagrebačke županije, reklo bi se, čest gost upravo zahvaljujući vrhunskom pristupu i rezultatima koje postiže, a prema kojima već sada može biti uzor svim mladima“, rekao je zamjenik Frankić dodavši da Zagrebačka županija kontinuirano izdvaja znatna financijska sredstva za Sportski savez osoba s invaliditetom Zagrebačke županije. Također, Zagrebačka županija odlučila je ovaj dvostruki europski uspjeh Pavla Jozića i novčano nagraditi ukupnim iznosom od 6.500 kuna.

Inače, Pavao Jozić član je hrvatske stolnoteniske reprezentacije osoba s invaliditetom i Stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom Synergia Samobor, a ovom posljednjom europskom broncom u pojedinačnoj konkurenciji ponovio je uspjeh iz 2013. godine kada je također bio brončani na Europskom prvenstvu. „Konkurencija je uistinu bila jako teška, teža čak nego na Svjetskom prvenstvu, o čemu govori i podatak da je u četvrtini finala poražen olimpijski pobjednik“, rekao je Pavao Jozić poručivši da će nastaviti svakodnevnim treninzima zadržati kontinuitet kako bi sljedeća medalja bila zlatnog sjaja.

Viktor Jozić, Pavlov otac i predsjednik Stolnoteniskog kluba Synergija, na prijemu je zahvalio Županiji na svemu što čini kako bi unaprijedila uvjete sportaša s invaliditetom. „Bez pomoći Županije ne bismo mogli tako lijepo i funkcionalno opremiti dvoranu našeg kluba koja je, prema riječima vrhunskih sportaša, među top 5 stolnoteniskih dvorana u Republici Hrvatskoj“, rekao je Viktor Jozić.

Prijemu je u ime Sportskog saveza osoba s invaliditetom Zagrebačke županije prisustvovao Darko Matić koji se zahvalio na dosadašnjoj podršci te napomenuo da u Savezu ima mnogo perspektivnih mladih sportaša od kojih se očekuju velike stvari. U ime Zagrebačke županije prijemu je nazočio i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehnički kulturu, Vjeran Štublin.