Prijava

Vaša prijava

27. godišnjica osnutka Tigrova


Obilježena je 27. godišnjica osnutka 1. gardijske brigade, Tigrova. Na svoj ratni put brigada je krenula iz Rakitja.

Vijenci su položeni ispred spomenika poginulim i nestalim Tigrovima u vojarni „Croatia“ u Zagrebu, a nakon svete mise prigodni program upriličen je u Domu Tigrova u Rakitju.

„Osnovani ste kao jedinica za posebne namjene MUP-a i bili ste postrojba koja je obavila tranziciju iz policijskih u oružane snage RH. Djelatnici MUP-a ponosni su što je ova brigada izrasla iz njihovih redova“, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, dodavši da je tijekom ratnih dana sam spomen na ime Tigar značio osjećaj sigurnosti.

U ime predsjednika Vlade RH, ministar branitelja Tomo Medved rekao je da aktualna vlast prepoznaje i cijeni ulogu svojih branitelja, njihove potrebe i svoje obveze.

„Pozivam vas da u sinergiji zajedništva nastavimo graditi ovu zemlju, na onim idealima s kojima smo se prije 27 godina ovdje okupili“, rekao je Medved, dok je Ante Deur, izaslanik Predsjednice RH, poručio da su Tigrovi „najslavnija brigada iz koje je stvarana pobjednička vojska“.

Obilježavanju 27. obljetnice osnutka Tigrova, uz ostale, prisustvovao je i zamjenik župana Hrvoje Frankić koji je rekao kako je „čast biti s pripadnicima postrojbe koja je u Domovinskome ratu obavljala najteže zadatke“.