Prijava

Vaša prijava

Obilježen Dan Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina


Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Zagrebačke županije obilježila je svoj dan. U prigodnom programu upriličenom u Velikoj Gorici sudjelovali su predstavnici češke, makedonske, crnogorske, romske, mađarske i bošnjačke nacionalne manjine. 

„Puno smo jači kada radimo zajedno, na zajedničkim projektima. Stoga smo i oformili Koordinaciju“, rekla je Sanela Kantarević, njena potpredsjednica. Imbro Berkeš, predsjednik Koordinacije, kao jedan od značajnijih projekta u ovoj godini istaknuo je snimanje dokumentarnog filma „Nacionalne manjine Zagrebačke županije“.

„Ovaj film je vrijedan trag o djelovanju nacionalnih manjina na čuvanju identiteta, tradicije, kulture i običaja2, rekao je Berkeš.

Obilježavanju Dana Koordinacije prisustvovali su, uz ostale, zamjenica župana Nadica Žužak, predsjednik Županijske skupštine i saborski zastupnik Mihael Zmajlović i načelnica općine Gradec, ujedno i potpredsjednica Županijske skupštine Ljubica Ambrušec.

„Hrvatsku, a time i našu županiju krasi bogatstvo različitosti, a dio toga su i nacionalne manjine. Zahvala na svemu što radite kako biste očuvali kulturne vrijednosti, specifičnosti i vaš identitet. Na tome ćete i dalje imati podršku Županije“, okupljenima je poručio Mihael Zmajlović.


FRIK IZ KVARTA Pečeni kesteni