Prijava

Vaša prijava

Otvorena manifestacija „Martin je v Zagrebu“


Pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije i Grada Zagreba, u subotu je svečano otvorena 17. po redu tradicionalna manifestacija „Martin je v Zagrebu“ koja se ove godine održava od 10. do 15. studenog na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Manifestaciju je otvorila novoizabrana vinska kraljica Zagrebačke županije Lucija Fabek, a za dobru atmosferu pobrinuo se KUD „Prepuštovec“ koji je, uz vinare Zagrebačke županije, vinogradarsko-vinarsku udrugu Zagrebačko vinogorje i udrugu Vinska cesta grada Zagreba, jedan od organizatora proslave Martinja u Zagrebu. U ime Zagrebačke županije otvorenju je nazočio zamjenik župana Hrvoje Frankić, a u ime Grada Zagreba pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk.

Ceremoniju otvorenja uveličala je i Centralna ceremonija u sklopu manifestacije, krštenje mošta kojim je on simbolično postao mlado vino, održana je u nedjelju uz nezaobilazne martinjske biskupe. 

Izlagači iz grada i županije za vrijeme trajanja manifestacije na glavnom zagrebačkom trgu predstavljaju svoja vina, domaća jela i tradicijske proizvode, a svi zainteresirani mogu degustirati i kupiti vina i druge domaće proizvode u kućicama na Trgu od čak 25 izlagača s područja Zagrebačke županije.