Prijava

Vaša prijava

Samoborska glazbena škola najuspješnija u Hrvatskoj


Samoborska Glazbena škola Ferdo Livadić dobitnica je nagrade Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga za Najuspješniju glazbenu školu u Republici Hrvatskoj u 2017. godini.

Zaslužena je to nagrada i priznanje za dugogodišnji rad i mnogobrojne uspjehe cjelokupnog kolektiva ove glazbene škole koju svake godine pohađa preko 350 učenika, od predškolske do srednjoškolske dobi. Inače, Glazbena škola Ferdo Livadić pruža mogućnost obrazovanja na velikom broju instrumenata – klavirskih, puhačkih i gudačkih, a ima i odjel za teorijske predmete, koji također obuhvaća solo pjevanje i orgulje.

Osim ovog vrijednog priznanja, Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga svake godine dodjeljuje i pet Godišnjih nagrada profesorima, a tu je nagradu prijašnjih godina dobilo čak troje profesora iz Glazbene škole Ferdo Livadić: Dražen Varga (2007.), Vesna Radinčić (2012.) i Vesna Faullend Heferer (2013.).

Svečano uručenje nagrade, prilikom koje će biti upriličen i koncert pojedinih učenika Glazbene škole Ferdo Livadić, održat će se u nedjelju, 17. prosinca u dvorani Muzičke akademije u Zagrebu s početkom u 20:00 sati.