Prijava

Vaša prijava

Dan grada Jastrebarskoga


Jastrebarsko je proslavilo Dan grada. Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća, gradonačelnik Zvonimir Novosel govorio je o vremenu koje dolazi i viziji Jaske u budućnosti.

„Unatoč činjenici da je gradski proračun, u odnosu na razdoblje od prije desetak godina, desetak milijuna kuna 'tanji', Jaska će sljedećih godina biti veliko gradilište. Zahvaljujući sposobnim ljudima, koji na projektima rade nekoliko godina, ugovoreni su najveći infrastrukturni projekti u povijesti Jaske, koji će se sufinancirati europskim novcem (poboljšanje vodokomunalne infrastrukture, projekt vrijedan 169,2 milijuna kuna; op.a.) Pripremamo i nove projekte u obnovi kulturne baštine, turističke infrastrukture, pripremamo gradnju prometnica, novog vrtića... Sljedeća godina bit će i godina reformi - gradske uprave, gradskih institucija i tvrtki, ali i godina u kojoj ćemo građanima 'otvoriti vrata' pametnoga grada, jer rješenja koja koristimo i za koja smo primili niz vrijednih priznanja nemaju smisla ako ih ne mogu koristiti i naši sugrađani“, rekao je Novosel.

Dodao je da želi da ljudi koji trenutno vode Grad budu upamćeni kao oni koji su imali hrabrosti mijenjati ga nabolje.

U ime Županije svečanosti su prisustvovali zamjenica župana Nadica Žužak, predsjednik Skupštine i saborski zastupnik Mihael Zmajlović i potpredsjednik Županijske skupštine Vladimir Bregović.

Čestitavši na uspjesima postignutima tijekom proteklih godinu dana, Zmajlović je rekao da to nisu samo uspjesi gradske uprave, nego svih onih koji se trude da u Jaski bude što ljepše živjeti.

„Podržavam vas u borbi da svi gradovi i općine u RH dobiju više novca, da se država decentralizira, jer sve se politike, na kraju, reflektiraju lokalno“, rekao je Zmajlović.

Prisutnima se obratio i potpredsjednik Sabora RH Siniša Hajdaš Dončić, rekavši da smatra da je najbolji razvoj onaj koji kreće odozdo, koji je 'delegiran' potrebama stanovnika, jer u lokalnim se sredinama, rekao je, najbolje prepoznaju prioriteti i potrebe.

Na svečanosti su gradskim stipendistima uručeni ugovori o stipendijama, a zaslužnima javna priznanja. Nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena Predragu Bošnjaku, Nagrada Grada DVD-u Novaki, a Plaketa Grada tvrtki PA-VIN, Desinečkim tamburašima i Stjepanu Gomercu.