Prijava

Vaša prijava

Predsjednica odlikovala profesora Vlainića


Ivana Vlainića, profesora samoborske Srednje strukovne škole predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović odlikovala je Redom Danice hrvatske s likom Nikole Tesle za osobite zasluge za inovatorstvo, izumiteljstvo i promociju tehničke kulture mladih naraštaja u Republici Hrvatskoj i u svijetu.

Profesor Vlainić brojne je učenike usmjerio prema tehničkom stvaralaštvu i inovatrostvu, a velike uspjehe postigao je u radu s učenicima od kojih je najpoznatiji Mate Rimac, tvorac najbržeg električnog automobila na svijetu, zatim David Martić, tvorac “Didaktičke gitare” te Lovro Stipanović, Josip Oroz i Martin Sokolović koji su na nedavnom međunarodnom sajmu inovacija u Nurnbergu osvojili zlato za izum “Znanstvena podmornica”.

Svoj volonterski rad u tehničkoj kulturi započeo je kao nastavnik u samoborskoj Srednjoj strukovnoj školi, gdje i danas predaje. Inicirao je osnivanje Društva pedagoga tehničke kulture u gradu Samoboru, koje je kasnije postalo dio Zajednice tehničke kulture grada Samobora. Na čelu je Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije te Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Čestitamo profesoru Vlainiću na iznimnom priznanju.


Rusima posao od 207 milijuna kuna