Prijava

Vaša prijava

Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju drvenog mosta na Odri


Ugovor o sufinanciranju projektne dokumentacije za obnovu drvenog mosta na rijeci Odri, vrijedan 197.500 kuna, potpisali su danas ravnateljica Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije Martina Glasnović i načelnik Općine Orle Ervin Vujica.  

Zamjenik župana Hrvoje Frankić nazočio je potpisivanju u ime Zagrebačke županije, koja se dugi niz godina aktivno zalaže za obnovu ovog mosta i financijski podupire izradu projektne dokumentacije. 

„Ovo je dokaz suradnje lokalne samouprave sa Javnom ustanovom, odnosno sa Zagrebačkom županijom. Zagrebačka županija je do sada preko JU Zeleni prsten isfinancirala nešto malo manje od 500.000 kuna za pripremu dokumentacije za obnovu mosta. Iznimno nam je bitno da s takvim projektom stvaramo preduvjet da se Općina ili Javna ustanova jave na natječaje Europske unije ili eventualno Republike Hrvatske“, rekao je zamjenik Frankić.

Drveni most na rijeci Odri nalazi se u mjestu Selce u općini Orle i predstavlja najkraću poveznicu Turopolja i Posavine. Most je zatvoren za promet prije sedam godina zbog velikih voda i oštećenja, a podršku njegovoj obnovi dali su Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije, Općina Orle, Grad Velika Gorica i Hrvatske šume.

„Turopolje i Posavina su dva posebna područja u Zagrebačkoj županiji. Drveni most na rijeci Odri nažalost već neko vrijeme ne spaja ova dva važna područja Zagrebačke županije. Na inicijativu Zagrebačke županije i župana Stjepana Kožića 2015. godine krenuli smo sa što hitnijom realizacijom obnove mosta na rijeci Odri te je potpisan Sporazum o zajedničkoj suradnji za obnovu drvenog mosta“, istaknula je Martina Glasnović.

Ukupni troškovi izrade projektne dokumentacije su 197.500 kuna, od čega će Općina Orle sufinancirati 3 posto troškova, odnosno 5.925 kuna. Također, Ugovorom je određeno kako će Općina Orle nakon završetka obnove održavati most i pristupni put na svom području.

„Most nam je bitan u svim aspektima za razvoj općine. Uz suradnju sa Zagrebačkom županijom i JU Zeleni prsten našli smo rješenje za njegovo projektiranje i privođenje kraju, odnosno nekom novom početku. Most je stavljen u novi proračun Općine Orle te svim silama idemo naprijed“, istaknuo je načelnik Vujica.

Općina Orle, kao jedan od investitora, nakon ishođenja građevinske dozvole prijavit će obnovu mosta i rekonstrukciju ceste na EU ili domaće natječaje za sufinanciranje projekata.