Prijava

Vaša prijava

Proslava Aranđelovdana


Vijeće srpske nacionalne manjine Zagrebačke županije, svečanom sjednicom, proslavilo je Aranđelovdan – krsnu slavu Sv. Mihaela Arhanđela.

Govorilo se tom prigodom o aktivnostima Vijeća tijekom protekle godine dana, a promovirana je i knjiga „Iz povijesti Srba u parohiji Salnik od doseljavanja do današnjih dana“. Ova parohija, najzapadnija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, obuhvaća naselja na prostoru Rakovca, Vrbovca i Svetog Ivana Zeline. Autori knjige, Hrvoje Petrić i Filip Škiljan, navode da ona, kroz pregled četiri stoljeća zajedničkog suživota, daje primjer međusobnog razumijevanja i tolerancije hrvatskog i srpskog naroda.

U ime Županije proslavi Aranđelovdana prisustvovala je zamjenica župana Nadica Žužak. Zahvalila je Vijeću na svemu što radi kako bi se očuvali tradicija i običaji srpske nacionalne manjine.

„Sve što radite kako biste sačuvali svoje običaje i približili ih građanima Zagrebačke županije iznimno je važno, jer radi se o stvarima koje nas trebaju spajati“, rekla je zamjenica Žužak.