Prijava

Vaša prijava

Posjet hrvatsko-francuske delegacije


Delegacija projekta hrvatsko-francuske suradnje „Zajedno protiv dječjeg siromaštva“ boravila je u posjetu Zagrebačkoj županiji kako bi upoznala programe i mjere te ulogu Zagrebačke županije u organiziranju socijalne skrbi prvenstveno kroz Socijalni plan Zagrebačke županije za razdoblje od 2017. do 2022. godine, a primila ih je zamjenica župana Nadica Žužak.

Pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb, Ksenija Čuljak predstavila je projekt „Pomoć u kući“ koji se provodi u Pokupskom, Pisarovini i Žumberku, zatim ih je upoznala na koji način udruge, branitelji i umirovljenici mogu ostvariti financijsku pomoć za svoje projekte, te kako Županija surađuje s centrima za socijalnu skrb. O projektima i aktivnostima Društva Crvenog križa Zagrebačke županije govorila je Andrea-Silvija Hotujac, ravnateljica Društva.

„Zajedno protiv dječjeg siromaštva“ je projekt koji se financira kroz program Twinninga, prijelaznog instrumenta EU-a za Hrvatsku, vrijednog 1,1 milijun eura i rezultat je suradnje hrvatske i francuske državne uprave, a provedbeni partner projekta je Expertise France - francuska agencija za međunarodnu tehničku pomoć. Projekt je započeo u siječnju 2017. i provodit će se kroz razdoblje od 18 mjeseci, zaključno do srpnja 2018. godine.