Prijava

Vaša prijava

Nastavak sjednice Županijske skupštine Zagrebačke županije zakazan za 27.12.2017.


Sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije, koja je danas započela s radom, prekinuta je nakon aktualnog sata, a nastavak sjednice zakazan je za srijedu 27. 12. 2017. godine.

Sjednica je prekinuta na zahtjev HDZ-a, HSU-a, HSLS-a i Bandić Milan 365 – stranke rade i solidarnosti.

Prekidu sjednice prethodila je nadopuna dnevnog reda po žurnom postupku koju su zatražili također  HDZ, HSU, HSLS i Bandić Milan 365, a kojom se traži razrješenje dosadašnjeg predsjednika i potpredsjednika Županijske skupštine te razrješenje pojedinih članova Odbora za Statut, Poslovnika i propise, Odbora za financije i proračun, Odbora za izbor i imenovanja te Mandatnog povjerenstva Županijske skupštine Zagrebačke županije i imenovanje novih. Nadopuna dnevnog reda prihvaćena je s 26 glasova „za“ te 25 „protiv“.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić izrazio je žaljenje što Proračun za 2018. godinu, koji je bio na dnevnom redu, nije donesen te je naglasio kako je donošenje ovog strateškog dokumenta iznimno bitno kako bi se nastavili pozitivni gospodarski trendovi u Zagrebačkoj županiji.

Na aktualnom satu vijećnike je zanimalo kako napreduje obnova cestovne infrastrukture u mjestu Kupljenovo, općini Bistra, gradovima Sveta Nedelja i Zaprešić te zašto nije postavljena zaštitna ograda na cesti 31058 u mjestu Luka u Vrbovcu. Također, zanimalo ih je kada će krenuti obnova PŠ Desinec, izgradnja škole u Kominu i Dugom Selu te sportske dvorane u Graberju Ivanićkom, a postavljali su i pitanja o mjerama demografske obnove u županiji. Vezano za Međunarodnu zračnu luku Franjo Tuđman vijećnike je zanimalo hoće li biti obeštećeni stanovnici koji žive neposredno uz luku te kako napreduje darivanje prostora udruzi umirovljenika u Ivanić-Gradu, a predložili su i da natječaj za javne potrebe u kulturi županija raspiše početkom kalendarske godine. Postavljana su i pitanja o promociji adventa Zagrebačke županije u gradu Zagrebu kao i što županija planira učiniti po pitanju devastacije šuma na svom području.


Obavijest o nastupnom predavanju

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike