Prijava

Vaša prijava

Najuspješnijim poduzetnicima dodijeljena plaketa „Zlatna kuna“


Hrvatska gospodarska komora – Komora Zagreb dodijelila je plakete „Zlatna kuna“ najuspješnijim poduzetnicima grada Zagreba i Zagrebačke županije za 2016. godinu.

Plaketu je s područja Zagrebačke županije u kategoriji velikih trgovačkih društava primila Hrvatska kontrola zračne plovidbe iz Velike Gorice, u kategoriji srednje velikih trgovačkih društava Drvoproizvod iz Jastrebarskog, a u kategoriji malih trgovačkih društava Radman grupa iz Strmca (Sveta Nedelja).

Plaketa „Zlatna kuna“ dodjeljuje se za ostvarene poslovne rezultate u prethodnoj godini, a kriterij izbora je financijska, tehnološka i inovativna izvrsnost mjerljiva ukupnim prihodom, ulaganjem u razvoj, izvozom, novim proizvodima i zapošljavanjem te društveno odgovornim poslovanjem.

Priznanja je dobitnicima, uz ostale, uručio i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Damir Fašaić. „Izuzetno smo zadovoljni kako su tvrtke s područja Zagrebačke županije poslovale. Nastojimo našim određenim potporama i mjerama koliko to možemo, koliko nam dopuštaju financijske mogućnosti Zagrebačke županije doprinijeti gospodarstvu Županije“, rekao je Fašaić.

Hrvatska kontrola zračne plovidbe je u 2016. godini sa svojih 720 zaposlenika ostvarila 757,4 milijuna kuna prihoda od čega je dobit iznosila 85,5 milijuna kuna, a prihodi od prodaje u inozemstvu gotovo 690 milijuna kuna.

Tvrtka Drvoproizvod utemeljena je 1970. godine, a godišnje proizvede oko 300.000 kvadrata parketa i podova te višeslojnih podova. Većinu svojih proizvoda izvoze u zemlje Europe i svijeta, od nedavno u Rusiju i Japan, a manjim dijelom proizvodi se plasiraju na domaće tržište. Prethodnu poslovnu godinu tvrtka je završila s ukupnim prihodom od gotovo 47 milijuna kuna od čega prihodi od prodaje u inozemstvu čine 36,4 milijuna kuna.

Svetonedeljska tvrtka, Radman grupa, od osnivanja 2010. godine razvila se u jednu od vodećih tvrtki na području unutarnjeg uređenja prostora. Svojim kontinuiranim rastom i razvojem stekli su priznanje za najbolje hrvatske poduzetnike u 2012. i 2013. godini te su imena osnivača upisana u Zlatnu knjigu najboljih hrvatskih poduzetnika i menadžera. Tvrtka je sa svojih 55 zaposlenika u 2016. godini prihodovala 28 milijuna kuna.