Prijava

Vaša prijava

Dodijeljene nagrade tehničke kulture „Rudolf Perešin“


Na svečanosti u Samoboru dodijeljene su nagrade tehničke kulture „Rudolf Perešin“ za 2016. godinu.

Biserka Kolić, umirovljena nastavnica fizike i tehničke kulture, dobitnica je županijske nagrade tehničke kulture „Rudolf Perešin“ za životno djelo, dok su godišnje nagrade primili Stella Hartman - članica Foto-kino-video kluba Zaprešić, Neven Topolnjak - član Društva pedagoga tehničke kulture i informatike Velika Gorica, Marko Lohert - član Robotičko-informatičkoga kluba Križ, Marko Miroslav Bača - inovator, učenik Srednje škole Dugo Selo i Roko Bekavac - učenik OŠ Đure Deželića iz Ivanić-Grada, sudionik Svjetskoga robotičkog prvenstva.

„Tehnička kultura je samo jedan školski sat tjedno, a našim učenicima i društvu 'užasno' fali tehnike“, komentirala je Biserka Kolić, dugogodišnja nastavnica u OŠ Velika Mlaka, danas članica velikogoričke udruge „TurTeh“.

„Bavila sam se svim kategorijama tehničke kulture, no najviše preferiram raketarstvo, a sada sam uključena i u radio orijentaciju“, rekla je.

Nagrade su dobitnicima uručili zamjenik župana Hrvoje Frankić i Ivančica Prugovečki iz Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zagrebačke županije.

„Čestitke na postignućima koja ste ostvarili. Zahvala i mentorima koji su svojim trudom, entuzijazmom i znanjem pomogli mladim ljudima da na prestižnim natjecanjima osvoje vrijedna priznanja“, rekao je Frankić.

Prije dodjele nagrada održana je godišnja Skupština Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije na kojoj se, uz ostalo, razgovaralo o planovima za 2018. godinu.

„Povećavamo broj aktivnosti. Planiramo u idućoj godini u području robotike educirati nastavnike i voditelje u centrima tehničke kulture kako bi stečeno znanje prenijeli na mlađe naraštaje. Organizirat ćemo potom i natjecanje iz robotike, kao pilot-projekt kojega namjeravamo 'preslikati' na državnu razinu“, rekao je Ivan Vlainić, predsjednik Zajednice, najavivši da će Međužupanijska izložba inovacija u Ivanić-Gradu prerasti u 2018. godini u državnu izložbu.


U čast prvoškolcima