Prijava

Vaša prijava

Održana sjednica Projektnog tima za razvoj palijativne skrbi


Projektni tim za razvoj palijativne skrbi na području Zagrebačke županije održao je sedmu po redu sjednicu, posljednju ove godine, na kojoj se rezimirao dosadašnji rad te razgovaralo o budućim aktivnostima.

Voditelj Projektnog tima, doktor Miro Benčić istaknuo je kako je provedeno savjetovanje s javnošću u vezi donošenja Plana razvoja palijativne skrbi na području Zagrebačke županije 2018.-2022. te će biti upućen u daljnju proceduru na usvajanje.

Članovi Projektnog tima osvrnuli su se na hodogram rada i aktivnosti Projektnog tima te plan rada na kojem su intenzivno radili od veljače ove godine kada je Projektni tim osnovan. Istaknuto je, među ostalim, da su tijekom godine održane edukacije za koordinatore za palijativnu skrb i članove Projektnog tima te da je obilježen Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi.

Također, članovi Projektnog tima izrazili su zadovoljstvo nedavno održanim dvodnevnim tečajem „Palijativna skrb u praksi“ te stručnoj posjeti mobilnom palijativnom timu Doma zdravlja Požeško-slavonske županije i Specijalnoj bolnici za psihijatriju i palijativnu skrb Sveti Rafael Strmac.

Cilj Projektnog tima za narednu godinu je poticanje Doma zdravlja Zagrebačke županije za ugovaranje koordinatora i mobilnih palijativnih timova sukladno Mreži javne zdravstvene službe, a svakako i provođenje brojnih aktivnosti koje će pospješiti razvoj palijativne skrbi na području Županije.

„Pristup bolesniku kroz palijativnu skrb je individualan te treba doprinijeti kvaliteti njegovog života i olakšati njegovoj obitelji snalaženje u takvim situacijama“, dodala je Ksenija Čuljak, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Zagrebačke županije, ujedno i članica Projektnog tima.