Prijava

Vaša prijava

Završena I. faza renovacije OŠ u Dugom Selu


Nedavno završeni zimski školski praznici u Osnovnoj školi Josipa Zorića u Dugom Selu iskorišteni su za izvođenje radova na I. fazi rekonstrukcije električnih instalacija i sanaciji školskih prostora.

Radove na rekonstrukciji postojećih elektroinstalacija u dvorani te postavljanje novih reflektora financirala je Zagrebačka županija u iznosu od 79.455,00 kuna, a u istom periodu obnovljeni su i prelakirani parketi u učionicama te drugim školskim prostorijama. Izvršeni radovi predstavljaju I. fazu obnove, dok je II. faza rekonstrukcije postojećih elektroinstalacija u zgradi škole planirana ove i iduće godine – za što je proračunom Zagrebačke županije u 2018. godini osigurano 650.000,00 kuna.

Također, u tijeku je izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju kotlovnice koja se planira renovirati tijekom ljetnih praznika, a za što je Zagrebačka županija proračunom namijenila iznos od 1.350.000,00 kuna.

Inače, OŠ Josipa Zorića u Dugom Selu energetski je obnovljena 2016. godine putem pilot-projekta energetske obnove objekata javnih ustanova odgoja i obrazovanja koji se financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, Fonda za zaštitu okoliša EU i Zagrebačke županije. Vrijednost radova iznosila je 2,39 milijuna kuna, od čega su europska sredstva iznosila 70 posto, a sredstva Zagrebačke županije 30 posto. Tada je na školi zamijenjen dio stolarije te je postavljena toplinska fasada na oko 3500 četvornih metara vanjskih zidova škole što je rezultiralo značajnim energetskim uštedama, i preko 50 posto. 


Sve je spremno za Vincekovo