Prijava

Vaša prijava

Recite nam svoje mišljenje!


Zagrebačka županija poziva sve zainteresirane da se do 6. veljače 2018. godine uključe u Savjetovanje s javnošću te svojim prijedlozima i komentarima pomognu u izradi konačnih programa razvoja iz područja gospodarstva, komunalne infrastrukture, poljoprivrede te pripreme i provedbe projekata koji će se financirati iz europskih fondova.

U svrhu daljnjeg poticanja razvoja gospodarstva u 2018. godini Zagrebačka županija nastavit će s provođenjem programa, mjera i aktivnosti poticanja poduzetništva, turizma, zaštite okoliša i energetike putem bespovratnih potpora poduzetnicima, razvoja poduzetničke infrastrukture, poduzetničkih kredita i jamstava te niza drugih mjera.

Također, Županija će nastaviti s poticanjem provođenja mjera koje se odnose na razvoj prometne infrastrukture i unapređenje prometne povezanosti, razvoj sustava vodoopskrbe i zbrinjavanja otpadnih voda te razvoj cjelovitog sustava gospodarenja otpadom koji je u posljednje vrijeme središnja tema ne samo u županiji, nego i diljem zemlje.

Zagrebačka županija ruralna je županija i prva je u Hrvatskoj po broju OPG-ova i upravo s ciljem očuvanja ruralnog prostora i poticanja daljnje poljoprivredne proizvodnje i u ovoj godini planira brojnim potporama i mjerama u sektorima poljoprivrede, šumarstva, lovstva i ribarstva podići kvalitetu života u ruralnim sredinama. 

Veliki naglasak na regionalni razvoj stavila je i Europska unija otvarajući mogućnost općinama i gradovima da kroz strukturne i investicijske fondove realiziraju projekte na svom području. Svjesni da se mnoge jedinice lokalne samouprave na našem području suočavaju s poteškoćama kreiranja projektnih ideja i nedostatkom administrativnih kapaciteta za njihovu pripremu, Zagrebačka županija provest će niz mjera kako bi potaknula izradu projektnih prijedloga i u konačnosti povećala broj realiziranih projekta.

Detaljan opis svakog pojedinog nacrta programa kao i obrazac za sudjelovanje u savjetovanju putem kojeg možete izraziti svoje komentare i prijedloge dostupni su ovdje.