Prijava

Vaša prijava

Ispostava Doma zdravlja u Jaski dobila novi hematološko-biokemijski laboratorij


Ispostava Doma zdravlja Zagrebačke županije u Jastrebarskom ima novi hematološko-biokemijski laboratorij.

U preuređenje dotrajala prostora, nabavu medicinske opreme, namještaja i informatičke opreme utrošeno je 436.000 kuna, od čega je Dom zdravlja iz vlastitih prihoda osigurao 201.000 kuna, a Zagrebačka županija, kroz decentralizirana sredstva u zdravstvu, 235.000 kuna. Laboratorij je niz godina bio u koncesiji, a od 1. siječnja ove godine, odlaskom dosadašnje koncesionarke u mirovinu, zajedno s djelatnicima, preuzeo ga je Dom zdravlja Zagrebačke županije.

„Adaptacija prostora obavljena je u rekordno brzom roku. U potpunosti su zamijenjene vodovodne i elektro instalacije, mrežne instalacije, prostor smo opremili novim namještajem i najmodernijom tehnologijom tako da naša ispostava u Jastrebarskom sada ima hematološko-biokemijski laboratorij kojega se ne bi posramio ni KBC Zagreb (Rebro)“, za današnjega, službena otvorenja laboratorija rekao je Većeslav Bergman, ravnatelj županijskoga Doma zdravlja, dodajući da se u laboratoriju mogu obaviti sve vrste krvnih, urinskih i biokemijskih pretraga.

Ispred Županije, službenom otvorenju laboratorija prisustvovala je zamjenica župana Nadica Žužak.

„Sigurna sam da će novi laboratorij podići kvalitetu usluge koju Dom zdravlja pruža pacijentima“, rekla je zamjenica, podsjetivši na nedavno potpisivanje ugovora kojim su Domu zdravlja odobrena europska sredstva za specijalizaciju 17 liječnika, kao i na programe energetske učinkovitosti u ispostavama Vrbovec, Zaprešić i Jastrebarsko. Za program energetske učinkovitosti ispostave Doma zdravlja u Vrbovcu sredstva su već odobrena, a projekti energetske učinkovitosti ispostava u Jastrebarskom (u kojoj je i smješten novouređeni laboratorij) te u Zaprešiću u postupku su ocjenjivanja.