Prijava

Vaša prijava

U Jastrebarskom otvoren hotel „Princess“


Župan Stjepan Kožić i njegova zamjenica Nadica Žužak u Jastrebarskom su prisustvovali otvorenju hotela „Princess“. Sagradio ga je Dragutin Vučković, podrijetlom iz jaskanskoga kraja, u Kanadi već pedesetak godina uspješan građevinski poduzetnik. Hotel je kategoriziran s četiri zvjezdice, ima 186 kreveta u 83 sobe (sobe prilagođene invalidima, sobe za pušače, pet friendly sobe) i 11 apartmana (spa apartman, kraljevski apartman), ima unutarnji bazen, tursku kupelj, finsku, bio i infracrvenu saunu, vinoteku...

„Nikad u tuđini nisam zaboravio voljeti Hrvatsku. Moja obitelj je uvijek bili živa grana hrvatskoga stabla. Ova projekt je nastao iz ljubavi, iz želje da se nešto pokloni Jaski i Hrvatskoj“, na svečanosti otvorenja rekao je Dragutin Vučković. U gradnju hotela uloženo je oko 70 milijuna kuna.

„Spoj ovoga hotela i već ranije sagrađenoga kongresnog centra znači dodatni poticaj razvoju turizma. Ono što nedostaje Zagrebačkoj županiji su smještajni kapaciteti. Siguran sam da ovaj hotel s prekrasnim pogledom na okolne, plešivičke vinograde može razvijati kongresni turizam tijekom cijele godine“, rekao je župan Kožić.

Otvorenju hotela, uz ostale, prisustvovali su ministar turizma Gari Cappelli i izaslanik Predsjednice RH Davorin Štetner. 

„Ovaj hotel je ponos ne samo Jaske nego Hrvatske. On je svjetla zvijezda vodilja hrvatskoga turizma, a turizam pokreće gospodarstvo“, rekao je ministar Cappelli, dok je Štetner čestitao obitelji Vučković na viziji, upornosti i hrabrosti, odlikama, kako je rekao, svih dokazano dobrih poduzetnika.