Prijava

Vaša prijava

Nino Škrabe proslavio 50. obljetnicu umjetničkog djelovanja


Proslavljeni jaskanski umjetnik, autor i redatelj Nino Škrabe, u prepunom Domu kulture Jastrebarsko premijerom predstave „Oko jedne hiže“, obilježio je pedesetu godišnjicu umjetničkog djelovanja.

Predstavu, kojom Kazalište Škrabe odaje počast skladatelju Arsenu Dediću i pjesniku Dragi Britviću, sjajno je prihvatila jaskanska publika koja je osim samom autoru, s ovacijama nagradila i glumce te skladatelja i aranžera predstave Josipa Cvitanovića.

„Jaskanci su naučeni na dobre predstave, ovo je jedna fina kombinacija starijih i iskusnih glumaca s mladima, zbog čega mi je drago da je taj spoj uspio. Mi uvijek radimo za publiku te da glumci budu zadovoljni. Kada nakon pedeset godina vidite da sve to ima smisla, onda čovjek može biti samo sretan“, rekao je Nino Škrabe kojem je tom prilikom predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan uručio Zahvalnicu za naročit doprinos na području umjetničkog stvaralaštva od iznimnog značaja za Zagrebačku županiju. 

„Ovo je iznimna večer ne samo za gospodina Škrabea, nego i za Zagrebačku županiju. Ovakve ljude treba prepoznati i nagraditi, jer grad ne čine samo trgovi, ulice, perivoji i šetališta. Grad čine ljudi kao što je gospodin Škrabe. Ja bih volio da svaka sredina ima svoga Škrabea, iznimnog čovjeka koji je očuvao kazalište u svome gradu“, istaknuo je Mikuljan.

Inače, Nine Škrabe do sada je napisao i adaptirao više od 50 dramskih djela te je objavio 28 knjiga, a uz to je i dobitnik brojnih nagrada i priznanja. Također, umjetnički je voditelj Kazališta Škrabe čija će najnovija predstava „Oko jedne hiže“ zasigurno biti rado gledana u Jastrebarskom, ali i šire.