Prijava

Vaša prijava

U Vrbovcu „Naše domaće, sada i ubuduće“


Grad Vrbovec bio je domaćin devete po redu manifestacije „Naše domaće, sada i ubuduće“, koju organiziraju Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u svakoj županiji RH.

Cilj ove manifestacije je predstaviti bogatstvo domaćih, kvalitetnih proizvoda javnosti, ali i informirati poljoprivrednike o novim mogućnostima financiranja iz Programa ruralnog razvoja, kao i  prezentirati im novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu. U sklopu manifestacije poseban naglasak stavljen je na proizvode s oznakama kvalitete Hrvatske poljoprivredne agencije te na autohtone hrvatske proizvode zaštićene oznakom izvornosti EU.

„Program ruralnog razvoja, ako želimo biti na razini Austrije, Njemačke, Francuske, Italije, traži velika ulaganja u investicije kako bismo imali nove trajne nasade, nove farme i traktore, nove plastenike i staklenike i nove sustave navodnjavanja. Da bismo u tome uspjeli, moramo se okrenuti europskim sredstvima“, rekao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić dodavši da će se ići u izmjenu spomenutog Programa kako bi on bio što više u skladu s potrebama samih poljoprivrednika.

Dobrodošlicu ministru i svim okupljenim izlagačima zaželio je zamjenik župana Hrvoje Frankić, istaknuvši pritom da je na području Zagrebačke županije registriran najveći broj OPG-ova po županijama u Republici Hrvatskoj. „Samo u zadnje 4 godine za razvoj poljoprivrede i ruralni razvoj na području županije izdvojili smo 80 milijuna kuna, a pozitivan rezultat takve politike vidljiv je u broju OPG-ova kojih na našem području ima oko 15.000“, rekao je Frankić.

Inače, na manifestaciji u Vrbovcu svoje je proizvode predstavilo 60-ak proizvođača s područja Zagrebačke županije, a svi okupljeni mogli su degustirati domaći kruh, med, sir, kobasice, kolače, vino, rakije i još mnoge druge proizvode.