Prijava

Vaša prijava

Jakovlje proslavilo Dan općine


Dan općine, ujedno i Dan hrvatskih branitelja, proslavilo je Jakovlje.

Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća načelnica Sanja Borovec govorila je o završenim projektima, o onima koji su u realizaciji i onima čija provedba kreće završetkom zakonskih procedura. Naglasak je stavila na komunalnu infrastrukturu.

„Završen je projekt gradnje zelenih otoka, završeno je unutarnje uređenje zgrade primarne zdravstvene zaštite, pred završetkom je izrada projektne dokumentacije i ishođenje građevinske dozvole za 12 nerazvrstanih cesta, potpisan je sporazum o sufinanciranju semaforizacije raskrižja Stubičke ceste, Jakovljanske i Topličke ulice, izrađena je projektna dokumentacija za gradnju nogostupa u dužini 700 metara i sanaciju propusta na mostu u Kraljevom Vrhu, tijekom svibnja počinje gradnja vodovodne mreže na području Kraljevog Vrha, u suradnji sa Županijskom upravom za ceste tijekom ove godine rekonstruirat će se Zagorska ulica“, pobrojala je načelnica. Rekla je da se nada da će u suradnji sa Županijom biti obnovljena školska igrališta u područnim školama u Igrišću i Kraljevom Vrhu te izrađena projektna dokumentacija za proširenje zgrade OŠ Jakovlje.  Uz brojne načelnike susjednih i općina s prostora Županije, svečanosti su prisustvovali zamjenica župana Nadica Žužak i predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan.

Čestitajući prisutnima 25. godišnjicu osnutka općine, predsjednik Skupštine je rekao da se u provođenju javnih politika mora surađivati, jer Hrvatska je, istaknuo je, jedinstveni prostor koji je samo administrativno podijeljen na male jedinice lokalne samouprave. Pozvao je vodstvo općine da, u svome radu, pokaže razumijevanje za poduzetništvo. Pozvao je i na zajedništvo u radu za opće dobro.

Zamjenica župana Nadica Žužak podsjetila je na dosadašnja ulaganja Županije u ovu općinu, posebno u školstvo. Pozvala je prisutne načelnike da, po raspisivanju natječaja, koriste mogućnosti sufinanciranja izrade projektne dokumentacije za projekte koji se namjeravaju realizirati sredstvima EU fondova. „Svi zajedno moramo biti učinkovitiji u povlačenju europskih sredstava koja su nam na raspolaganju“, rekla je.

Na sjednici su zaslužnima uručena općinska priznanja, a Povelju Općine primio je Zdravko Poturica. Prije sjednice gosti su obišli izložbu ratnih fotografija koju je postavila Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskoga rata čiju okosnicu čine pripadnici Zagorske bojne i Dragovoljačke satnije „Ban Josip Jelačić“.