Prijava

Vaša prijava

Proslavljen Dan općine Stupnik


Stupnik je proslavio svoj dan. Svečana sjednica Općinskoga vijeća bila je prigoda da načelnik Bruno Perković predstavi ostvareno tijekom protekle godine i najavi projekte čija se realizacija planira. A jedan od važnijih je, u suradnji sa Zagrebačkom županijom, gradnja nove osmogodišnje škole.

„Ona je našoj djeci nasušna potreba. Od svoga osnutka prije 22 godine općina Stupnik, kao jedna od rijetkih sredina u Hrvatskoj, ima stalan rast stanovništva. Broj upisane djece u prvi razred svake je godine sve veći“, rekao je načelnik. Damir Mikuljan, predsjednik Županijske skupštine, na Perkovićev poziv da se napravi projekt nove škole rekao je: „Kakva bi to Županija bila kada vam ne bi pomogla?! Vi zavređujete pomoć“. Govorio je načelnik i o ulaganjima u komunalnu infrastrukturu, pohvalivši se da je Općina izradila idejni koncept odvodnje površinskih i oborinskih voda u skladu s nacrtom Strategije prilagodbi klimatskim promjenama u RH.

„U skladu s tim konceptom u izradi je projektna dokumentacija za rekonstrukciju nekoliko ulica s gradnjom nogostupa, biciklističke staze i rješavanjem oborinske odvodnje. Istaknuo bih ulicu Sv. Benedikta, županijsku cestu koja je važna poveznica između Gornjeg i Donjeg Stupnika. Početak njezine obnove planiran je za kraj 2019., a nakon završetka dugo očekivane rekonstrukcije Gornjostupničke ulice, državne ceste kojoj je ulica Sv. Benedikta obilazni pravac“, rekao je Perković. Istaknuo je i dobivene građevinske dozvole za gradnju sekundarne kanalizacije u naselju Gornji Stupnik.

„U pripremi je natječaj za odabir izvođača radova, čiji je početak planiran za kraj ove godine“ rekao je Perković. Posebnu zahvalu uputio je članovima DVD-a Stupnik koji su nedavno primili zlatnu povelju Hrvatske vatrogasne zajednice „Najpothvat u vatrogastvu u 2017.“. Brzim izlaskom na intervenciju, pomoću hidrauličkog i pneumatskog alata, spasili su život mladiću koji je ispao iz automobila koji ga je pritom prikliještio.

Na sjednici su dodijeljena u javnih priznanja i to Franji Biliću, Ani Klemenčić, Dragici Horvat i Marici Vulje.

U obraćanju članovima Općinskoga vijeća, predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan, rekao je da predstavničko tijelo i izvršna vlast moraju naći zajednički jezik u moderiranju života svake općine, grada i županije. „Da bi rezultati bili bolji potreban je dogovor“, poručio je.