Prijava

Vaša prijava

Sutra otvorenje ULO hladnjače Distributivnog centra za voće i povrće


Šest godina nakon što je završena I. faza izgradnje Distributivnog centra za voće i povrće d.o.o., uspješno je realizirana i njegova II. faza – izgradnja moderne ULO hladnjače vrijednosti 27 milijuna kuna.

Svečano otvorenje trenutno najočekivanije investicije u Zagrebačkoj županiji, prve ULO hladnjače u RH koja nije u vlasništvu trgovaca, održat će se u:

utorak, 22. svibnja 2018. godine
u sklopu Distributivnog centra za voće i povrće d.o.o.
(Rakitovec 244B, Vukovina)
s početkom u 10:00 sati.

ULO hladnjača koristi tzv. ultra low oxygen tehnologiju koja smanjujući kisik omogućuje dugotrajno skladištenje voća i povrća. Korištenjem ULO hladnjače osigurat će se domaćim proizvođačima plasman voća i povrća na tržište tijekom cijele godine, a ne samo sezonski, i time će moći konkurirati trgovcima, dok s druge strane osigurava potrošačima kvalitetne domaće namirnice očuvane nutritivne vrijednosti.

Značaj ove investicije prepoznala je i sama Europska unija iz čijeg je Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj osigurano 90% sredstava potrebnih za izgradnju ove suvremene hladnjače.

ULO hladnjaču otvorit će proizvođači, a svečanosti će nazočiti izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i mnogi drugi uzvanici.

Kako doći do Distributivnog centra za voće i povrće u Radnoj zoni Rakitovec saznajte putem karte.