Prijava

Vaša prijava

Održan prijem karatistice Ane Lenard


Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić primio je i prigodno nagradio Anu Lenard, karatisticu Karate kluba Samobor i hrvatsku reprezentativku, povodom osvajanja brončane medalje u ekipnoj kategoriji na ovogodišnjem 53. seniorskom prvenstvu Europe održanom od 10. do 13. svibnja u Novom Sadu.

Svoje dojmove s Europskog prvenstva na kojem je nastupilo 532 sportaša iz 52 zemlje sažela je i Ana Lenard istaknuvši da je ovo svakako bio najjači europski turnir do sada. „Otkad je karate postao olimpijski sport osjetno je jača konkurencija i sve se više kvalitetnih karatistica prijavljuje na turnire. Moj idući sportski cilj je medalja sa Svjetskog prvenstva, ona mi nedostaje da zaokružim sportsku karijeru“, rekla je Ana Lenard.

Inače, Ana Lenard jedna je od najtrofejnijih sportašica mlađe generacije s područja Zagrebačke županije, a zahvaljujući svojim sjajnim rezultatima i postignućima u više je navrata proglašavana najboljom sportašicom Zagrebačke županije, pa tako i za 2017. godinu.

Čestitavši Ani na osvojenoj bronci župan Kožić istaknuo je da Županija kontinuirano prati i podržava sportaše i općenito sportsku zajednicu na svom području. „Zagrebačka županija doprinosi uspjehu svojih sportaša prvenstveno kroz županijsku Zajednicu sportskih udruga i saveza za koju je ove godine osigurano 6,8 milijuna kuna te kroz izgradnju sportskih objekata čime im se pruža adekvatan prostor za treniranje“, rekao je Kožić.

Prijemu su nazočili i Anin trener Davor Mrzak, ispred Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije predsjednik Vladimir Bregović i Boris Makarun te ispred UO za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu pročelnica Mirela Katalenac.

Zagrebačka županija karatisticu je nagradila sportskom opremom po njenom izboru u vrijednosti 3 tisuće kuna.