Prijava

Vaša prijava

Proslavljen Dan Ivanić-Grada


Ivanić-Grad s početkom jeseni postaje grad visokoga školstva. Naime, s radom počinje Visoka škola Ivanić-Grad s trogodišnjim studijskim programom fizioterapije.

Povezivanje je to obrazovanja s potrebama tržišta rada, posebno SP „Naftalan“. O ostalim razvojnim planovima grada, koji bi stanovnicima trebali osigurati još kvalitetniji život, na svečanoj sjednici u prigodi Dana Ivanić-Grada, govorio je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

„Jedan od najznačajnijih projekata u naredne tri godine bit će gradnja kanalizacije. Njome će biti pokriven cijeli grad. Projekt je vrijedan 229 milijuna kuna i ispred nas je povlačenje europskoga novca za njegovu realizaciju“, rekao je Leš. Do kraja ove godine, nastavio je, svako će domaćinstvo dobiti tri kante za odvojeno sakupljanje otada. Posebno je naglasio osnivanje gradske Razvojne agencije kojom je intenzivirano povlačenje europskih sredstava.

Trenutno se na području grada, kao jedan od značajnijih projekata, podsjetio je Leš, gradi sportska dvorana u Posavskim Bregima, investicija vrijedna 14 milijuna kuna, od čega polovicu iznosa osigurava Zagrebačka županija. Uz podršku Županije, rekao je, planira se sagraditi i dvorana u Graberju Ivanićkom, koja je u fazi projektiranja. Nastavlja se uređenje Sportskog parka „Zelenjak“, gradnja šetnice uz Lonju i prometnica u industrijskoj zoni, a kroz nekoliko narednih godina, najavio je gradonačelnik, bit će obnovljeni i svi društveni domovi.

„Iz naših se aktivnosti može iščitati kontinuirani rad i spremnost da tako nastavimo i u narednom razdoblju. Planirani proračun za ovu godinu je 101 milijun kuna, što je, u odnosu na dosadašnje godine, popriličan iznos, ali i govori da dobro radimo. Projekcije govore da ćemo ovu godinu, nakon dužeg vremena, završiti u plusu. Stoga, možemo biti ponosni na ono što se radi u gradu“, rekao je Leš.

Svečanoj sjednicu su, uz ostale, prisustvovali saborski zastupnik Dražen Barišić, kao izaslanik predsjednika Vlade RH, saborski zastupnik Mato Čičak, kao izaslanik predsjednika Sabora RH, te zamjenik župana Hrvoje Frankić.

„Budućnost ovoga kraja 'leži' i u bolnici „Naftalan“, u koju Zagrebačka županija ulaže iznimna sredstva. Vjerujem da će grad uskoro biti prepoznat i po visokome školstvu, što će Ivanić-Gradu puno donijeti u budućnosti. Ne samo što se tiče povećanja standarda zdravstva, nego i zdravstvenoga turizma, a posljedično i gospodarstva koje od toga može prosperirati. Također, nadam se da će u gradnju vodoopskrbnoga sustava na istoku županije, koja uskoro počinje, biti uključeni i gospodarstvenici vašega grada“, rekao je Frankić.

Tradicionalno, na sjednici su uručena javna priznanja Grada. Nagradu za životno djelo primio je profesor glazbene umjetnosti Vjekoslav Skrbin.