Prijava

Vaša prijava

Poduzetnici iz Zagrebačke županije na 2. mjestu u RH


Prema najnovijoj analizi Financijske agencije (Fina), koja rangira županije prema neto dobiti poduzetnika u 2017. godini, Zagrebačka županija zauzela je visoko drugo mjesto, odmah iza Grada Zagreba.

Neto dobit poduzetnika izračunava se kao zbroj ponderiranih pokazatelja o broju poduzetnika, broju zaposlenih, ukupnom prihodu te dobiti i gubitku razdoblja.

Od ukupno 21,9 milijardi kuna neto dobiti u 2017. godini, 80,2% ostvarili poduzetnici iz četiri županije: Grada Zagreba, Zagrebačke, Splitsko-dalmatinske i Primorsko-goranske županije, u kojima sjedište ima 71 241 poduzetnik (59,3%). Poduzetnici čije je sjedište u gradu Zagrebu, prvorangirani su po svim kriterijima, na drugom mjestu po neto dobiti su poduzetnici Zagrebačke županije, na trećem Splitsko-dalmatinske, a na četvrtom Primorsko-goranske županije – stoji u godišnjem izvješću Fine.

„Još 2001. godine krenuli smo s intenzivnom gradnjom i opremanjem naših poduzetničkih zona. Danas, gotovo 20 godine poslije, pokazuje se da je ova naša mjera itekako bila ispravna što potvrđuju i posljednji rezultati Fine prema kojima se Zagrebačka županija zahvaljujući ostvarenim  prihodima kod poduzetnika, koji uglavnom posluju u zonama, nalazi odmah iza Zagreba. Ono što dodatno ohrabruje je da broj investicija i dalje raste, a za nekoliko dana nas očekuje u rugvičkoj poslovnoj zoni otvorenje 88 milijuna eura vrijednog Designer Outlet Centra koji će otvoriti novih 400 novih radnih mjesta. Stoga vjerujemo kako će ovaj iznos od 49,9 milijardi kuna prihoda koji su ostvarili naši poduzetnici i dalje rasti“, izjavio je župan  Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Ovdje možete pogledati tablicu Fine s rezultatima poslovanja poduzetnika.