Prijava

Vaša prijava

300.000 kuna poduzetnicima za nastupe na manifestacijama


Zagrebačka županija raspisala je natječaj za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima za nastup na manifestacijama u vezi s poduzetništvom u 2018. godini. Ove godine za tu je svrhu osigurano 300.000 kuna, što predstavlja povećanje za 100.000 kuna u odnosu na 2017. godinu. Natječaj je otvoren do 3. rujna 2018. godine.

Prijaviti se mogu subjekti malog gospodarstva, trgovačka društva, profitne ustanove i obrti sa sjedištem na području Zagrebačke županije. Manifestacije u vezi s poduzetništvom, u smislu ovog Natječaja, su sajmovi, izložbe, natjecanja i slične manifestacije u vezi s poduzetništvom organizirane s namjerom predstavljanja poduzetnika i udruženja poduzetnika, promocije ili ocjenjivanja njihovih proizvoda i usluga.

Jednom poduzetniku mogu se dodijeliti najviše dvije bespovratne potpore u jednoj kalendarskoj godini i to za nastup na manifestacijama u zemlji ili inozemstvu, odnosno isključivo za zakup, uređenje i opremanje izložbenog prostora te trošak izrade promidžbenih materijala koji se koriste na manifestaciji.

Potpora može iznositi do 50% prihvatljivih troškova, a najviše do 7.500 kuna za nastup na manifestacijama u Hrvatskoj i najviše 25.000 kuna za nastup na manifestacijama u inozemstvu.

Sredstva će se odobravati redoslijedom zaprimanja prijava, a prednost pri dodjeli potpore imaju subjekti malog gospodarstva za nastupe na manifestacijama u inozemstvu, kojima je osnovna djelatnost proizvodnja, koji su nositelji Uvjerenja za tradicijski odnosno umjetnički obrt ili Uvjerenja i znaka za proizvod  u skladu s Pravilnikom o tradicijskim, odnosno umjetničkim obrtima (NN 112/2007) ili imaju svojstvo nematerijalnog kulturnog dobra.

Pozivamo sve zainteresirane poduzetnike da svoje prijave dostave poštom preporučeno na adresu Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, P.P. 974, 10001 Zagreb ili osobnom dostavom u Pisarnicu Zagrebačke županije na istoj adresi na 6. katu. Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje i obrasci prijave nalaze se ovdje, a više informacija mogu se dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo Zagrebačke županije, soba 25, telefon 01/6009-457 i putem elektroničke pošte: v.ljubesic@zagrebacka-zupanija.hr ili uog@zagrebacka-zupanija.hr.

 


Podjela svjedodžbi