Prijava

Vaša prijava

Dogradnja Naftalana odvija se planiranom dinamikom


Dogradnja SP Naftalan novim sadržajima, prije svega vanjskim i s tri unutarnja bazena, odvija se planiranom dinamikom. Radovi bi trebali završiti u proljeće iduće godine. Gradilište su danas obišli župan Stjepan Kožić i njegova zamjenica Nadica Žužak.

„Izuzetno sam zadovoljan što smo pokrenuli ovu investiciju, bez obzira što za njezinu realizaciju nismo mogli dobiti europska sredstva. Naime, europski fondovi ne podržavaju ovakve projekte specijalnih bolnica“, rekao je župan dodavši da je pozitivno iznenađen viđenim.

„U ovu se investiciju ulaže značajan iznos, ukupno 49,7 milijuna kuna. Dio sredstava, odnosno 10 milijuna kuna osigurala je Županija, a ostatak SP Naftalan kroz kreditno zaduženje. Proširenjem sadržaja dobit će se nova kvaliteta usluge koju pruža SP Naftalan, bolnica koja je kroz naše strateške projekte definirana kao centar razvoja zdravstvenog turizma u županiji. Prije svega iz razloga što je u Ivanić-Gradu jedinstveno nalazište ljekovite nafte u svijetu, koja se koristi u liječenju psorijaze“, dodao je župan. Zdravstveni turizam, naglasio je, godišnje se u svijetu razvija po stopi od 20 posto.

„To je ono što smo prepoznali ovom investicijom, koja će, nadam se, biti i značajna za razvoj gospodarstva u Ivanić-Gradu“, rekao je župan.

Ulaganje u razvoj Naftalana podijeljeno je u nekoliko faza. U trenutnoj se, uz gradnju vanjskog i triju unutarnjih bazena, gradi teretana, dvorana za fitness, polivalentna dvorana sa 190 sjedećih mjesta, koja će se moći pregraditi na tri dijela, te kuhinja i bolnički restoran.

„Nakon što završi ova faza gradnje, pacijentima će biti pružen pojačani standard usluge fizikalne terapije i rehabilitacije. U sljedećoj fazi planira se i proširenje smještajnih kapaciteta za 120 kreveta, odnosno 74 sobe, na drugoj i trećoj etaži objekta koji se sada gradi“, rekao je Goran Maričić, ravnatelj SB Naftalan. Za gradonačelnika Ivanić-Grada Javora Bojana Leša proširenje Naftalana je jedan od najznačajnijih projekata u gradu.

„Ovom investicijom Naftalan će dobiti nove sadržaje i postati, rekao bih, 'perjanica' zdravstvenog turizma ne samo u županiji, nego i šire. Sve investicije Grada na ovom području, a one su vrijedne preko 10 milijuna kuna, idu u smjeru razvoja dodatnih sadržaja u korist korisnika Naftalana - od novih sportskih terena, teniskih igrališta, šetnice... Cijeli grad uviđa da dolazi novo vrijeme u kojemu će Ivanić-Grad postati „gradić u blizini Zagreba“ poznat po sadržajima lječilišnog turizma“, rekao je Javor Bojan Leš.

Uz domaće pacijente, koji se liječe preko HZZO-a, najviše stranih pacijenata u Naftalan dolazi iz Rusije, potom Danske i Slovenije, a u tijeku je i 'obrada' talijanskog tržišta.

 

 

 


Posavina u četvrtak bez struje

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike