Prijava

Vaša prijava

S 2,4 milijuna kuna Županija olakšala gradovima i općinama put do EU fondova


Župan Stjepan Kožić potpisao je s predstavnicima 7 gradova, 9 općina i Zavodom za hitnu medicinu Zagrebačke županije ugovore o dodjeli bespovratnih potpora u vrijednosti 2,4 milijuna kuna za sufinanciranje tehničke pomoći za prijavu projekata na EU natječaje, sufinanciranje izrade projektne dokumentacije i za sufinanciranje provedbe projekata financiranih iz fondova i programa EU.

„Županija ovim sredstvima sudjeluje i pomaže gradovima i općinama kada im je to najpotrebnije – u fazi pripreme – kada su još neizvjesna EU sredstva, i u fazi provedbe – kada je bitno na vrijeme pokriti vlastito učešće prijavitelja u projektu“, rekao je župan Kožić, dodavši kako je d 2007. godine do danas na području Zagrebačke županije ugovoreno EU projekata u vrijednosti dvije milijarde kuna u javnom i privatnom sektoru. „Upravo u spomenutom privatnom sektoru, drugi smo u državi po vrijednosti ugovorenih EU projekata u razdoblju od 2010. do 2018. godine“, istaknuo je župan.

U ime prisutnih potpisnika obratio se gradonačelnik Svete Nedelje, Dario Zurovec. „Sada kada smo svi počeli koristiti EU fondove, svaka pomoć od Županije – bilo oko dokumentacije, bilo direktno sufinanciranjem – jako dobro dođe“, naglasio je Zurovec.

Obzirom je Zagrebačka županija kroz javne pozive Upravnog odjela za fondove Europske unije, regionalnu i međunarodnu suradnju u Proračunu Zagrebačke županije za 2018. godinu za prethodno navedene namjene osigurala ukupno 3.425.000,00 kuna isti će javi pozivi biti otvoreni sve do 30. studenoga 2018. godine, odnosno do iskorištenja sredstava te ovim putem pozivamo gradove i općine da se prijave.