Prijava

Vaša prijava

U Subotici otvorena izložba „Prostori memorije“


U sklopu projekta „Umjetnost bez granica“ u Subotici je proteklog vikenda svečano otvorena izložba „Prostori memorije“ čiji su autori akademski umjetnici, profesori likovne kulture u osnovnim školama Zagrebačke županije i to Robert Samardžić iz OŠ Stjepan Radić, Izabela Hren iz OŠ Milke Trnine te Martin Gracin iz OŠ Ivana Benkovića.

Izložbu, koja će biti otvorena do kraja listopada, otvorio je Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i zastupnik u Skupštini Republike Srbije naglasivši koliko Hrvatima u Vojvodini znače ovakvi projekti i povezivanje sa stanovništvom njihove matične domovine, Hrvatske. U ime Zagrebačke županije otvorenju izložbe prisustvovala je Jadranka Dujić Frlan, v.d. pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu istaknuvši kako je „umjetnost sastavni dio ljudskoga života, a istodobno i osobna iskaznica jednog naroda“.

Projekt „Umjetnost bez granica“ zajednički su realizirali Zagrebačka županija, OŠ „Stjepan Radić“ iz Božjakovine, Hrvatsko nacionalno vijeće iz Subotice i galerija „dr. Vinko Perčić u Subotici, a osim izložbe održano je i niz kreativnih i edukativnih radionica za učenike subotičkih osnovnih škola u prostorima Bunjevačkog kola u Subotici te u osnovnim školama u Đurđinu i Tavankutu.

U sklopu izložbe izdan je i katalog sa svim radovima kojeg možete vidjeti ovdje.