Prijava

Vaša prijava

Rugvica proslavila svoj dan


Rugvica je svečanom sjednicom Općinskoga vijeća, kojoj je prisustvovao i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, proslavila svoj dan.

„Mala smo općina za velike stvari i velike rezultate“, ustvrdio je općinski načelnik Mato Čičak, ujedno i saborski zastupnik, rekavši da je Rugvica jedna od najuspješnijih i najperspektivnijih općina koja, iz godine u godinu, bilježi sve impresivnije rezultate i sve veće investicije. „Osnovni prihod naše općine leži u gospodarstvu i investicijama u industrijskoj zoni. Investicije su nam važne ne samo zbog prihoda nego i novih radnih mjesta, koja se otvaraju za naše mještane. Potvrda tome su i službene brojke. Tako je u 2017., u odnosu na 2016. broj zaposlenih porastao za 25,6 posto“, rekao je Čičak.

Najavljujući nove investicije istaknuo je gradnju distributivnog centra tvrtke „Dodir prirode“, proizvodnog pogona tvrtke „Pećo interijeri“ i gradnju pogona za proizvodnju čeličnih konstrukcija tvrtke „Bajkmont“, vodeće tvrtke za proizvodnju i montažu čeličnih konstrukcija u regiji. Govorio je Čičak i o ulaganjima općine u komunalnu infrastrukturu. Istaknuo je gradnju reciklažnog dvorišta, gradnju nogostupa i nerazvrstanih cesta, spremnike za odvojeno sakupljanje otpada, II. fazu uređenja Trga dr. Franje Tuđmana u Rugvici, projekt rekonstrukcije i prenamjene stare škole u Jalševcu Nartskom u dom zdravlja, gradnju poduzetničkog inkubatora, modernizaciju javne rasvjete... „Želimo osigurati uvjete za kvalitetan život i bolju budućnost naših mještana“, rekao je Čičak koji je s načelnikom Staroga Grada (otok Hvar) Antoniom Škarpom potpisao Povelju o prijateljstvu koja dvjema općinama otvara mogućnost čvršće suradnje u gospodarstvu, kulturi, sportu i turizmu.

Svečanosti je prisustvovao i župan Stjepan Kožić, koji je načelniku i njegovim suradnicima čestitao na realiziranim projektima koji su, rekao je, sigurna garancija razvoja općine. „Razvoj Rugvice dokazuje da su ranija promišljanja i otvaranje poduzetničkih zona, u kojima se događa najveći dio investicija, bila dobra vizija Županije, njezinih gradova i općina. Naše poduzetničke zone nisu 'prostori na papiru' ili u prostornim planovima, to su prostori u kojima se grade i proizvodni i neproizvodni objekti“, rekao je župan. Govorio je i o rezultatima poslovanja poduzetnika u Zagrebačkoj županiji, bespovratnim pomoćima koje za njih, ali i poljoprivrednike, općine i gradove i udruge civilnoga društva, osigurava Županija, a premijera i prisutne ministre je zamolio da pomognu u izmjeni Mreže hitne medicine, koju je zatražila Županija. „Ona bi nam omogućila da sustav hitne pomoći na području Zagrebačke županije bude još kvalitetniji“, rekao je župan.

Premijer Plenković je rekao da razvoj Rugvice daje veliki doprinos „širim ciljevima koje poduzima Vlada RH“.

„Pokazali ste kako poduzetničku zonu staviti u funkciju i kako u nju privući ulagače. Općina ste koja je proteklih 25 godina imala priljev stanovništva i rješenje za one koji ovdje žive. Postali ste središte poduzetništva i gospodarstva, općina u kojoj se živi složno i kvalitetno“, rekao je predsjednik Vlade RH. Prisutnima su se također obratili predsjednik Udruge gradova u RH Željko Turk i, u ime predsjednika Sabora RH, saborska zastupnica Željka Josić, a tradicionalno su uručena i javna priznanja općine. Svečanost je održana u prostorima Designer Outleta Croatia, otvorenog u lipnju ove godine, u čiju je gradnju uloženo 33 milijuna eura.